Savjetnica: doc. dr. sc. Iva Šklempe Kokić, bacc. physioth., mag. cin., v. pred.

Doc. dr. sc. Iva Šklempe Kokić diplomirala je na studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu 2005. godine. Na studiju kineziologije diplomirala je 2008. godine. Paralelno s tim radi u privatnoj praksi. Od 2009. radi na Veleučilištu »Lavoslav Ružička« u Vukovaru, trenutno na poziciji višeg predavača gdje, između ostalog, sudjeluje u izvođenju nastave iz područja fizioterapije  u ginekologiji i porodništvu te sportske medicine. Izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje docenta u području Biomedicine i zdravstva, polju Kliničke medicinske znanosti, grani Fizikalna medicina i rehabilitacija na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

2011. upisala je doktorski studij iz područja primijenjene kineziologije na Univerzi na Primorskem, Kopar, Slovenija gdje je doktorirala 2016. na temi utjecaja vježbanja na tijek i ishode dijabetesa u trudnoći. Paralelno s tim završila je i magistarski studij kineziologije (moduli fiziologija tjelesne aktivnosti te ergonomija) te magistrirala na temi utjecaja vježbanja u trudnoći na križobolju i zdjeličnu bol. Trenutno posjeduje licencu za djelatnost fizioterapije u Hrvatskoj (licenca HKF) te u Velikoj Britaniji (registracija pri HCPC). Registrirana je u European Register of Exercise Professionals, razina 6 – Advanced Health and Exercise Specialist te je član Chartered Society of Physiotherapy Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Autorica je više znanstvenih i stručnih članaka iz područja vježbanja i fizioterapije u ginekologiji i porodništvu, od čega nekoliko indeksiranih u bazi Web of Science, odnosno Current Contents. Bila je aktivni sudionik na nizu međunarodnih i domaćih konferencija. Usavršavala se iz područja fizioterapije u ginekologiji i porodništvu u Hrvatskoj te Velikoj Britaniji. Područja profesionalnog interesa su joj vježbanje u trudnoći, fizioterapija u ginekologiji i porodništvu te fiziologija tjelesne aktivnosti.

Curriculum Vitae

 

O nama
Usluge
Cjenik usluga
Rehabilitacija
Tečajevi i seminari
Djelatnici
Tekstovi
Pitanja i odgovori
Reference
Sponzorstva
Novosti
Povratak