O nama
Usluge
Cjenik usluga
Rehabilitacija
Tečajevi i seminari
Djelatnici
Kako doći do nas?
Linkovi
Tekstovi
Pitanja i odgovori
Reference
Sponzorstva
Masaže
Anticelulitni tretmani
Novosti
Povratak

Usluge funkcionalne rehabilitacije

Pružamo usluge razvijanja, zadržavanja i povrata maksimalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti za obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti te otklanjanja boli. Svaki terapijski proces pod nadzorom je stručnjaka za rehabilitaciju, fizioterapeuta, specijalista sportske rekreacije.

Usluge funkcionalne rehabilitacije koje pružamo su: funkcionalna procjena, evaluacija i  savjetovanje, usluge medicinske gimnastike/kineziterapije, ručna limfna drenaža, terapijski ultrazvuk, elektroterapija i elektrostimulacija, krioterapija, manualna terapija te funkcionalni taping/kinesiotaping uz komplementarni tretman medicinskom masažom.

Funkcionalna procjena

Uvodni pregled i procjena klijenta koji je osnova za planiranje i provođenje tretmana. Osim procjene, odnosno izrade terapijskog statusa kroz razgovor se obavlja i edukacija klijenta.

Kineziterapija/medicinska gimnastika

Individualna medicinska gimnastika uz asistenciju i stalno nadgledanje izvođenja specifičnih terapijskih vježbi za liječenje raznih poremećaja. Gimnastika se izvodi uz primjenu pomagala (lopte, strunjače, balansne platforme i slično), a ima strogo ciljanu namjenu.

Krioterapija i termoterapija

Provode se po potrebi, odnosno u kombinaciji prije ostalih tretmana (masaže, manualne terapije i kineziterapije). Krioterapija se koristi kao uvod u fizioterapiju kod akutnih ozljeda. Cilj joj je postići analgeziju, odnosno bezbolnost tkiva koje će se tretirati i djeluje protuupalno. Termoterapija se provodi kod kroničnih stanja, a prvenstveno poboljšava prokrvljenost bolnog područja.

Elektroterapija

Elektroterapija je skup terapija u kojima se koriste razni elektroterapijski modaliteti. Uloga joj je smanjivanje bolova i poboljšavanje prokrvljenosti, kao i povećanje snage mišića, a služi kao dodatak ostalim terapijskim procedurama.

Terapijski ultrazvuk

Terapijski ultrazvuk je modalitet koji služi za poboljšavanje prokrvljenosti i procesa cijeljenja, a koristi se kao dodatak ostalim procedurama poput terapijskih vježbi. Ima izrazito dubinsko djelovanje.

Manualna terapija

Obuhvaća skup tehnika za manipulaciju i mobilizaciju struktura lokomotornog sustava, a kombinira se s medicinskom masažom i medicinskom gimnastikom. Tretman traje 10 – 20 minuta.

Funkcionalni taping/Kinesiotaping

Fizioterapijska metoda tretiranja mišićno-koštanih problema i limfnog edema upotrebom posebne trake.

Ručna limfna drenaža

Limfna drenaža je jedinstvena tehnika za održavanje i poboljšavanje psihofizičkog zdravlja i lijepog izgleda, uklanjanje stresa i relaksaciju. Osnovna svrha joj je uspostavljanje ravnoteže između tekućina u organizmu, a uveo ju je dr. Vodder početkom dvadesetog stoljeća. Iskustva su pokazala da je korisna ne samo kod osoba koje imaju zdravstvenih problema nego i kod zdrave populacije, a odlično se može kombinirati sa aromaterapijskim tretmanima i drugim wellness uslugama. Sastavni je dio raznih anticelulitnih programa, programa mršavljenja i opuštanja.